Biografie


Ik ben opgegroeid in een gezin, waar muziek altijd een centrale plek had. Mijn eerste pianolessen kreeg ik vanaf mijn 5e levensjaar. Op 18-jarige leeftijd ben ik gaan studeren aan het Stedelijk Conservatorium (ArtEZ) te Zwolle bij Nelleke Geesink. Aansluitend heb ik de opleiding uitvoerend musicus (tegenwoordig masteropleiding) gedaan bij Ronald Brautigam aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tijdens mijn opleiding volgde ik masterclasses bij o.a. Rudolf Janssen en Stephen Bishop Kovacevic.

 

Klassieke muziek is mijn eerste liefde, maar ik heb ook veel affiniteit met en ervaring in de lichte muziek en improvisatie. Na mijn conservatoriumopleiding heb ik concerten gegeven, radio- en tv optredens gedaan en als solist gewerkt met diverse orkesten, zoals het Metropoolorkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Radio Symphonie Orkest en het London Symphony Orchestra. 

 

Op uitnodiging van platenmaatschappij Phonogram (Universal) heb ik in Londen een solo-CD opgenomen met muziek van Ennio Morricone. Daarnaast heb ik als solist meegewerkt aan de muziek voor Ivo Niehe's "TV show op reis" en de soundtracks voor de TV series “Baantjer” en “Wij Alexander”. Ik heb een aantal jaren improvisatieconcerten gegeven met Jan Vayne tijdens diens theatertournees en was “huispianist” in het AVRO tv-programma “Karel”. In 2014 heb ik een bijdrage mogen leveren aan de EP “Découpage” van het Zwolse hiphop/dubstep-collectief Seven League Beats.